בָּרוּךְ דַּיַּן הָאֱמֶת • טרגדיה מחרידה במולדובה: אברך חסידי (שאינו מאנ"ש חסידי ברסלב) תושב ירושלים כבן 30, שיצא לקברי צדיקים, נהרג בתאונת דרכים טראגית בקישינב שבמולדובה | היחידה הבינלאומית של זק"א פועלת לסייע למשפחה ולהבאתו לקבורה בישראל:

טרגדיה נוראה במדינת מולדובה: אברך חסידי תושב ירושלים כבן 30 שנסע למולדובה ככל הנראה בכדי לפקוד קברי צדיקים אשר בארץ, נהרג בתאונת דרכים עצמית שאירעה בעיר הבירה קישינב שבמולדובה.
בני משפחתו עודכנו בדבר האסון. הוא התהפך עם רכבו לתוך וואדי, כוחות ההצלה שהגיעו למקום חילצו אותו מרחבו כשהוא במצב אנוש ובהמשך נאלצו לקבוע את מותו במקום.
עם קבלת הדיווח, החלה היחידה הבינלאומית של זק"א לפעול מול הרשויות המקומיות, בני המשפחה והקהילה היהודית, במטרה לטפל בזירה ולקדם את ההליכים הנדרשים ולהביא את המנוח לקבורה בישראל.
נחמן דיקשטיין, מפקד זק"א אירופה, המטפל במקרה, אמר: "מיד עם קבלת הדיווח פתחנו בטיפול מול הרשויות בקישינב ובכלל הגורמים הרלוונטיים. אנו מלווים את בני המשפחה לאורך כל ההליך ופועלים לטפל בזירה באיסוף הממצאים, ולזרז את שחרור המנוח ואת העברתו לקבורה בישראל במהירות האפשרית ובכבוד הראוי".
ברוך נידאם מנהל החטיבה הבינלאומית בזק״א תל אביב מוסיף: "מיד עם קבלת הדיווח צוות החטיבה הבינלאומית של זק״א יחד עם הרב זלצמן הגיעו לזירה, במקום הם איתרו רכב מרוסק בתוך הוואדי, ומיד הם החלו לטפל בכבוד המת ומול הגורמים המקומים במטרה לשחרר את הנפטר לקראת הטסה לישראל להמשך קבורה והלוויה".
חשוב להדגיש, כי לא מדובר באברך מאנ"ש, ומשפחתו עודכנה בבשורה המרה, נכון לעכשיו, שמו של ההרוג טרם הותר לפרסום, פרטים נוספים, בהמשך, עם קבלת הפרטים הסופיים מהגורמים הרשמיים.
עדכון:
הותר לפרסום: האברך שנפטר הוא, הרב עקיבא ראנד ז״ל, מחסידי טשערנאבל. בן הרב מרדכי דוד ראנד שליט"א מלונדון, וחתן הגאון ר' יוסף מרדכי ווייס שליט״א – מו״צ בציריך בן גאב״ד מאנטריאל שליט״א וחתן הרב נפתלי הירצקא גרינצווייג שליט״א
תהא נשמתו צרורה בצרור החיים.


אין מילים על הכתבה.
בני משפחתי יצאו לאומן דרך מולדובה ולא הצלחנו ליצור איתם קשר.
כשהידיעה על התאונה הטראגית פורסמה כל המשפחה יצאה מהכלים והשתגע מצער ומלחץ,
הכתבה שלכם עם הידיעה שלא מדובר באחד מאנ"ש חסיד ברסלב הרגיעה את כולנו
ב"ה עכשיו הצלחנו ליצרו קשר עם האח שכבר באומן.
תודה תודה
המנ וח שנהרג היום, נהרג בתאונת דרכים עצמית בקישינב שבמולדובה, לשם נסע עם קהל חסידים מקהיחלה קדושה טשערנאביל, לפקוד את ציון קודשו של רבי יחיאל העשיל מקרילוביץ זיע"א, נכדו של ה'אפטא רב' וחתנו של רבי יהושע מבעלזא זיע"א, שיום היארצייט שלו חל היום, ט' בתמוז.
בחסידות טשערנאביל חידשו את המצבה במקום, והרבי היה אמור לטוס למקום לפני שנתיים, אך בגלל המלחמה הרבי לא הגיע אז, וגם היום לא הגיע עקב כך שהוא שרוי בחולשה.
הוא נהג ברכב, ולמגינת לב נפל לתעלה. חבריו שהיו עמו נפצעו ופונו לבית החולים המקומי כשהמשטרה חוקרת את התאונה הקשה.
הוא היה מהגבאים של בית המדרש טשערנוביל ברחוב תובל בירושלים. במשך חמש שנים מחתונתו ציפה לזש"ק, ובחסדי שמים זכה לשני ילדים, כאשר רק לפני 6 שבועות חגג קידוש להולדת הבת. חבריו מספרים על אברך עדין נפש, תלמיד חכם וירא שמים.
החסידים בהלם, רק לפני שבועיים נערכה שבת בכותל המערבי למען קניית שטח בית המדרש בירושלים, הרבי הגיע לשבת היסטורית במנהרות הכותל, האברך ר' עקיבא היה מאחורי כל ארגון השבת.
הוא הותיר אחריו את הוריו, רעייתו שתחי' ושני ילדים קטנים, כשהקטנה בת פחות מחודשיים. שנותרו יתומים ללא אבא.