חדשות ברסלב » כוללים ומוסדות התורה » ברסלב הר יונה • יָמִין וּשְׂמֹאול תִּפְרֹצִי: בקהילת ברסלב 'הר יונה' התקיים ממעד יסוד ופתיחת 'כולל חצות', המשמש כסניף רביעי של רשת הכוללים 'כולל חצות ירושלים' שבראשות הרב ברוך גרטנר שליט"א | הפרטים:

מעמד נרגש התקיים בבית המדרש 'נחלת הצדיק' ברסלב הר יונה, עם יסוד ופתיחת 'כולל חצות – הר יונה', בהשתתפות המשפיע הרה"ח ר' מרדכי שלום רוזנפלד שליט"א, המתעתד בעזהשי"ת לעמוד בראשות הכולל.
'כולל חצות – הר יונה' נפתח ע"י הרה"ח ר' ברוך בער גרטנר שליט"א, ראש מבצר הכוללים 'כולל חצות ירושלים' בארה"ק, כאשר כבר עתה נרשמו למעלה מניין אברכים לכולל חצות.
כאמור, מדובר בסניף נוסף של רשת הכוללים של הרב ברוך גרטנר שליט"א, אשר זכה להקים את הסניפים הקודמים בעיה"ק ירושלים בביהכנ"ס 'אנשי מוהר"ן', ובעיר בית שמש בשכונת חפציבה, ובחודשים האחרונים הוקם סניף נוסף בעיר הקודש צפת בביהמ"ד 'אור הצדיק', ועתה מתפשטת הבשורה כי המהפיכה האדירה של קיום עיקר עבודת איש הישראלי, הגיעה גם לקהילה הקדושה ברסלב שבהר יונה.
בכדי להוציא לפועל את הרעיון, נרתם אף הנגיד המפואר הרה"ח ר' בנימין וייצהנדלר שליט"א, העושה רבות למען כלל אנשי שלומינו, וידיו רב לו במיכה וסיוע בכל דבר אשר נושא את שם רבינו, ובסיועו ותרומתו, נפתח הכולל חצות בשעה טובה ומוצלחת.
המעמד התקיים ביום שלישי האחרון ליל ר"ח חשון ה'תשפ"ו, כאשר בכנס הפתיחה נשאו דברים ראש מבצר הכוללים 'כולל חצות ירושלים' בארה"ק – הרה"ח ר' ברוך גרטנר שליט"א, בדבריו הוא הרחיב לבאר את מהות עניין קימת חצות והמעלה העצומה והנוראה שבדבר, אחריו נשא דברים ראש הכולל – הרה"ח ר' מרדכי שלום רוזנפלד שליט"א, שהעלה על נס את גודל זכותם של הרה"ח המפואר ר' ברוך והרה"ח המפואר ר' בנימין שליט"א, לפאר ולרומם את קרנו של רביה"ק בגליל התחתון, כאשר בד בבד עם תחיל הכולל, החל לפעול מניין וותיקין עם תפילה בכוח שע"י אברכי הקהילה.


















