בָּרוּךְ דַּיַּן הָאֱמֶת • הצייר מאומן: ביום חמישי האחרון הובא למנוחות הרב מרדכי שקולניק ז"ל מזקני תושבי העיר אומן שהיה מצייר את הבאים לציון הקדוש באומן | נטמן בבית החיים היהודי בעיר אומן | צפו :

בשיבה טובה: בשבוע האחרון (יום חמישי) הלך לעולמו הרב מרדכי שקולניק ז"ל מזקני ותיקי תושבי העיר אומן שהיה מצייר את הבאים לציון הקדוש באומן.
המנוח, שכאמור, היה מזקני ותיקי תשובי העיר אומן, היה מאיר פנים לכל אחד, ומוכר בקרב רבבות העולים והמבקרים הפוקדים את ציון רבינו הקדוש, החל עם נפילת מסך הברזל בנסיעות הגדולות הראשונות של אנ"ש לקיבוץ הקדוש בימי ראש השנה.
המנוח היה מוכר בעיקר כ"הצייר מאומן", ובמשך שנים רבות נהג לשבת ברחובות הסמוכים לציון, ובשנים הראשונות בחצר הציון הקדוש, שם צייר בכשרון רב את פניהם של הבאים להתפלל. עבור רבים, דמותו הפכה לחלק בלתי נפרד מהמראה המוכר של סביבת הציון.
מסע הלווייתו יצא מהיכל ציון רבינו הקדוש באומן בהשתתפות מנין של יהודים שומרי תורה ומצות מאנ"ש שבאו לחלוק לו את כבודו האחרון. כשהוא מממשיך לעבר בית העלמין היהודי החדש באומן, שם נטמן.
פטירתו של מרדכי שקולניק ז"ל מסמלת את סיומה של דמות ותיקה ומוכרת, שרבים מהבאים לאומן הכירו במהלך ביקוריהם בעיר לאורך השנים
"תְּהֵא נִשְׁמָתוֹ צְרוּרָה בִּצְרוֹר הַחַיִּים"
קרדיט צילום: ברוך שולביץ





