חדשות ברסלב » ישיבות בין הזמנים • למעלה מ-200 בחורי קהילת חסידי ברסלב 'קרן אור' השתתפו ב'קעמפ' – שבוע של התעלות שהתקיים בסיומם של ימי בין הזמנים ניסן | הצצה נרחבת החודרת אל ה'קעמפ' המיוחד והשמור | גלריה:

כמידי שנה, גם השנה ערכו בחבורות הבחורים דקהילת חסידי ברסלב 'קרן אור' בסיומם של ימי בין הזמנים דחודש ניסן "קעמפ – השבוע של התעלות" כאשר מאות הבחורים בראשות ראשי החבורות יוצאים אל מחוץ ליישוב למשך שבוע שלם בו מקיימים חיים של ברסלב בחור על מלא:
בחסדי שמים מתקיימים בחצרות אנשי שלומינו חסידי ברסלב עשרות של 'ישיבת בין הזמנים' לאלפי בחורי אנ"ש, במסגרתן הוגים הבחורים בסדר לימוד מיוחד בתורה ועבודה זו תפילה בכח, כאשר עיקר לימודם וחיילם מתמקד בספרי רבינו הקדוש רבי נחמן מברסלב זיע"א ותלמידיו, דבר השומר ומגן על הבחורים הטהורים מכל מיני משחית ומפגעי הזמן המאיימים על נשמתם העדינה, ומאידך מכניסה בהם את הדרך ילכו בה בעבודת ה' בדרך המסורה לנו מדורות העבר אנ"ש חסידי ברסלב, כדי ש"גם כי יזקין לא יסור ממנה".
הגדילו לעשות בקהילת חסידי ברסלב 'קרן אור' כאשר מידי שנה בשנה מקיימים בסוף ימי בין הזמנים ניסן שבוע מיוחד בו יוצאים מחוץ לישוב, בראשות ראשי החבורות שליט"א או אז טועמים הבחורים את טעמו המיוחד של ברסלבר חסיד, הם שואבים מלא חופנים של קורת רוח מתורה ועבודה באופן מיוחד במינו, כאשר מידי יום קמים הבחורים בחצות הלילה ועורכים 'תיקון חצות', יוצאים להתבודדות בשדה, מתפללים תפילה בהתעוררות ובכח, לומדים בתורת הצדיק, ומכינים את עצמם לחייהם שלהם חים בדרכו של הננמ"ח זיע"א, שבוע זה מכונה בין הבחורים בשם "קעמפ – השבוע של התעלות".
הדבר מתחיל כאשר צוות מראשי החבורות ועסקני הקהילה יוצאים לאיתור מקום לקיום הקעמפ המקום שנבחר בקפידה מרובה צריך להיות רב מימדים סגור היטב שישמור על טוהר נשמותיהם ועדינותם של הבחורים הטהורים, ומאידך שיכיל את כל הצטרכויותיו של ברסלבער חסיד, בית הכנסת, היכל לימוד, חדרי אוכל כשרים, מקווה טהרה, מיקום שיהיה קרוב לשדה לקיום עצתו של רבינו ההתבודדות מחוץ לישוב במקום צמיחת העצים, חדרי לינה למנוחת הנפש, וכד'. כמו"כ מקימים במקום קיוסק על טהרת הקודש למכירת ממתקים וכדו', כדי שלא יצטרכו הבחורים לרעות בשדות זרים ומנוכרים לקדושה וטהרה.
מידי יום שומעים הבחורים שיעורים מיוחדים סיפורים נפלאים מבעלי מעשה שבאים במיוחד לגולל את סיפוריהם לפני הבחורים.
באחד מימי הקעמפ יוצאים הבחורים למסע קודש על קברי הצדיקים אשר בארץ, כדי לפקוד ולעורר רחמים בציוני הקדושים לקראת הזמן הקרב ובא, ולהתפלל למען הכלל והפרט בדבר ישועות ורחמים, השנה כמובן קרעו הבחורים את שערי השמים בתפילות וזעקות כדי שיזכו יחדיו עם כלל אנשי שלומינו לזכות ולהשתתף בקיבוץ רבינו הקדוש בעיר הגעגועים אומן, למרות המלחמות שעדיין משתוללות ובעיקר אל מול הגזירה 'גזירת הגיוס' המקשה מאוד על היציאה אל עיר הגעגועים אומן.
השנה השתתפו ב'קעמפ' למעלה מ-200 בחורים מירושלים ובית שמש, כאמור בראשות ראשי החבורות, וכמה אברכים מאנ"ש שהיו לעזר להחיות את בני הנעורים בדרך רבינו הקדוש.
קרדיט: המצלם.
צפו בגלריה הנרחבת



























































מדהים