חדשות אומן » חדשות קיבוץ ראש השנה תשפ"ו באומן • פרסום ראשון: לאחר הכרעת רבי נתן ליברמנש שליט"א ארגון 'מורשת הנחל' יפתח לראשונה 'קרית מורשת אומן' קריה מיוחדת בקיבוץ באומן במיוחד עבור כלל בני החבורות האברכים והבחורים הפרטים המלאים | מצורף פרוספקט 'הקריה' גליון נרחב המספר את מאחורי הקלעים לקריאה להורדה ולהדפסה | ההרשמה בעיצומה:

השנה לראשונה: לאחר שנים של טלטול וחסרון בישוב הדעת יוצא ארגון 'מורשת הנחל' בפרוייקט אדיר של 'קרית מורשת אומן' קריה מיוחדת לקיבוץ הקדוש בימי ראש השנה באומן שיתן מענה נפלא עבור מאות בני החבורות האברכים והבחורים להישמר בקדושה וטהרה בתוככי 'תיבת נח'.
למה נגרע?
הזעקה של מאות אברכי ובחורי ארגון 'מורשת הנחל' נזעקה מאליה אנקתם של מאות אברכי המשי ומובחרי הבחורים שנראו כמחפשים את עצמם ואת ישוב דעתם נשמעה ונראתה בכל שנה ושנה בימי התקבצות בראש השנה באומן, ועתה היא בעזהי"ת מגיע לקיצה.
הרצונות התפילות והכיסופים הביאו שבמשך השנים האחרונות עלו וירדו רעיונות רבים כאלו שיבאו סוף סוף לסופה של הסאגה הנוראה המתמשכת מצוקתם של יקירי אנ"ש שזעקו "למה? למה נגרע??! וממש בימים אלו נפל דבר הוכרע הדבר.
ההכרעה של רבי נתן ליברמנש שליט"א:
הנהלת ארגון מורשת הנחל' עלו למעונו של הגה"ח רבי נתן ליברמנש שליט"א והציגו לפניו את הרעיון המיוחד העומד על הפרק. ורבי נתן אכן הכריע.
ארגון 'מורשת הנחל' מאסף את כלל עסקני הארגון מכל הארץ ומספר בחשאיות על החדשות שהולכים להסעיר את ברסלב ומזמינים למעמד כינון וביסוס יסוד איתן לדורות ל'קרית מורשת אומן' שיתקיים בראשות הגה"ח רבי נתן ליברמנש שליט"א שם ישמיע רבי נתן שליט"א את דעתו בענין ושם ישמעו כלל העסקנים את כל הפרטים.
הכינוס נקבע ליום כ"ד אייר ספירת 'נצח שבנצח' והתקיים באולם בעיר בית שמש.
מתוך דבריו של רבי נתן ליברמנש שליט"א:
"יש להקפיד שכל משך הנסיעה, מבואו ועד צאתו, תהיה כמה שיותר בקדושה וטהרה, הן הנסיעות, הן השהיה באומן עצמה. ברור ופשוט שצריכים לעשות כל מה שאפשר כדי שהמתחם הזה יוקם ויהיה 'תיבת נח' לאברכים ובחורים שיישארו בקדושה כראוי".
"…בסייעתא דשמיא במאמץ ובתבונה, אפשר להקים את המפעל החיוני והנצרך הזה כאשר הענין הכספי מסודר, בוודאי יש לקדם את הענין ככל האפשר. כבר אמרתי; ברסלב שאחרי 'מורשת הנחל', שונה לגמרי מברסלב שלפני 'מורשת הנחל'. מורשת הנחל הצילה את דור העתיד של חסידות ברסלב. כעת הגיע הזמן, לטפל ולהציל את העניין של אומן ר"ה, חייבים לעשות הכל, שיהיה מקום מיוחד למורשת הנחל, ואז הכל ייראה אחרת".
ובהתלהבות עצומה סיים את דבריו: "היום ספירת "נצח שבנצח" קבענו לנטוע יתד נאמן! עושים מסירות אמיתית, ומצילים את הקדושה באומן, דואגים לכל אלו שרוצים לזכות לר"ה עם ישוב הדעת מתוך דיבוק ואהבת חברים".
הבשורה מתפשטת:
כאש בשדה קוצים התפשטה הבשורה המרנינה, והתקבלה באהדה ובשמחה רבה בקרבם של אלפי הנמנים על בני החבורה הקדושה, כי הנה סוף כל סוף יוכלו גם הם לשהות בצוותא גם בעיר הגעגועים אומן, ולעבוד את ה' במנוחה ובשמחה ובאהבת חברים עם בנית 'קרית מורשת אומן' שתהיה בעזהי"ת פינת יקרת לכלל בני החבורה.
בסייעתא דשמיא, בימים אלו, נחתם חוזה בין הנהלת 'מורשת הנחל' לבין 'קרית הלינה אומן', להקים את 'קרית מורשת אומן' שתנוהל ע"י הני תרי צנתרי דדהבא ה"ה הרה"ח ר' אברהם אלחנן יגלניק שליט"א והרה"ח ר' אליעזר קירשבוים שליט"א, במטרה אחת, לעשות את הכל על צד היותר טוב, לרווחת מאות בני החבורה. וכבר לקראת חג השבועות העל"ט פורסם בכלל ריכוזי אנ"ש כי ההרשמה נפתחה…
מדובר בפרויקט אדיר שיכלול את כל הצטרכויותיהן הרוחניות והגשמיות בניהם; חדרי לינה, היכל תורה, אולמות לסעודות, ובעתיד אף מקוה טהרה, ועוד.
עם פתיחת ההרשמה למתחם המיוחד 'קרית מורשת אומן', כשאנ"ש היקרים מזדרזים להבטיח את מקומם, כבר שוקדים העסקנים על ההכנות המרובות לקראת ר"ה הכוללים בין היתר; הקמת חדר אוכל ומטבח ענק עבור כאלף איש חברי מורשת הנחל, בית מדרש וכל הנדרש לציבור הקדוש.
ובעז"ה וברחמיו המרובים, עוד השנה, יזכו כלל האברכים והבחורים המשתוקקים וחפצים להיות בצוותא חדא בדיבוק ובאהבת חברים, למתחם מיוחד שיכלול את כל הצרכים הנלווים: סעודות החג בצוותא בשמחה ובחיות, סעודות שב"ק וארוחות בימים שלפניה, בית המדרש ללימוד ושיעורי תורה, פינות לישוב הדעת.
הגליון 'הקריה' לקריאה להורדה ולהדפסה • ☜ הקש כאן |











