חדשות תעופה • לאחר 12 יומי מלחמה: המרחב האווירי בארץ ישראל נפתח לתעופה אזרחית, למרות שטרם חזרו לשגרה מלאה החלה חזרה הדרגתית של עולם התעופה והטיסות הבין לאומיות, חברות התעופה פועלים על התרחבות הקווים. הדבר מעורר שמחה רבה בקרב אנ"ש הכוספים לעלות אומנה, עדיין צריך להמשיך להתפלל בכל הכוח.

- כתבות קשורות:
ההמנון האיראני: טוֹב לְנַגֵּן הַנִּגּוּן שֶׁל הָמֵּצֵר |◄
פחדים? חששות? רבי יעקב מאיר שכטער בדברים חוצבים |♪
עֵת צָרָה הִיא לְיַעֲקֹב: קריאה לתפילה וזעקה בעקבות המצב
בשעות הבוקר (שלישי) נכנסה מלחמת ישראל-איראן למצב 'הפסקת אש' דבר המצביע על יציבות ביטחונית מסוימת המאפשר פתיחת שמים ואף החלה חזרת פעילות התעופה לשדות התעופה בארץ.
לע"ע חוזרים רק עם טיסות החילוץ: בתקשורת דווח כי נתב"ג יחל לפעול במתכונת של 24 שעות ביממה, כולל טיסות לילה. שדה התעופה בחיפה ירחיב את שעות הפעילות ויפעל בין השעות 8:00 בבוקר ועד 22:00 בלילה. לעומת זאת, טרם נקבע מועד לפתיחה מחודשת של שדה רמון.
עוד דווח כי מספר חברות תעופה בינלאומיות, בהן פליי דובאי ובלו בירד, ועוד, פנו לרשויות בישראל וביקשו לחדש את פעילותן כבר בימים הקרובים. על פי התכנון, בכפוף לאישורי פיקוד העורף, צפוי מספר טיסות החילוץ שעד כה הוגבל לשתיים בשעה – לעלות לשמונה ואף להגיע בהדרגה לעשרים טיסות מדי שעה, בהתאם להתפתחויות בשטח. מספר הנוסעים בכל טיסה גם הוא צפוי לגדול בהתאם.
בנוסף, הודיעה חברת ישראייר כי היא נערכה להרחיב את מערך טיסות החילוץ של ישראלים השוהים בחו"ל. בכפוף לאישורים הנדרשים, בימים הקרובים מתוכננות טיסות ליעדים כמו אתונה, לרנקה, ורנה, טביליסי, רומא, לונדון, בודפשט ובטומי.
מחברות התעופה נמסר כי על ציבור הנוסעים לשים לב כי כרטיסי הטיסה שנרכשו לפני פרוץ הלחימה אינם תקפים עוד, וחברות התעופה מנהלות לוח טיסות חדש, המתעדכן מדי יום בהתאם למצב הביטחוני. על כן, מומלץ לוודא את סטטוס הטיסה מול החברה הרלוונטית.
כמובן שבלימת ההרג הדם והאש הוא דבר מבורך בפני עצמו אלא שהדבר מעורר שמחה רבה נוספת בקרב רבבות יקירי אנ"ש חסידי ברסלב הכוספים בכל ליבם לעלות ולפקוד את ציון רבינו הקודש באומן, דבר שנמנע בתקופת המלחמה.
חשוב להדגיש כי נכון לעכשיו פעילות שדות התעופה חוזרת רק עם טיסות חילוץ, ולא לטיסות אחרות כך שאנ"ש טרם יכולים לטוס למדינות השונות בכדי להגיע לאומן..
חשוב להדגיש כי בנוגע לקיבוץ הקדוש בימי ראש השנה עדיין חסרים הרבה תפילות וצריך להמשיך להתפלל בכל הכוח שפעילות הרכבת האווירית של מטוסי אנ"ש לא תפגע ותחזור במלוא עוזה והדרה.
נתב"ג חוזר לשגרה: כל מה שרציתם לדעת
המערכה מול איראן אשר סגרה את שמי המדינה לטיסות נוסעים הביאה את ענף התעופה בישראל לקיפאון כמעט מוחלט, תקעה בחו"ל עשרות אלפי ישראלים והותירה את נתב"ג שומם. אולם, היום, יממה לאחר תחילת הפסקת האש בין ישראל לאיראן, לאט לאט נתב"ג חוזר לשגרה. בכתבה זו נסקור את מאמצי החזרה לשגרה של נתב"ג – איך אפשר לטוס מישראל או לישראל בימים הקרובים, אילו חברות פעילות בנתב"ג, מה יעלה בגורל חופשות הקיץ ועוד.
פעילות נתב"ג בימים הקרובים
בימים האחרונים נתב"ג פעל במתכונת חירום מצומצמת מאוד עם מספר מוגבל של טיסות מידי יום, דיוטי פרי סגור, והנחיה להתייצב בשדה שעתיים לפני הטיסה. היום כלל המגבלות בנתב"ג הוסרו והשדה חוזר לעבוד במתכונת כמעט רגילה לחלוטין. אף שהוסרו כל ההגבלות על הפעילות בנתב"ג, הפעילות הסדירה אינה יכולה לחזור ל-100% בבת אחת משתי סיבות עיקריות. ראשית, מרבית המטוסים של חברות התעופה עדיין חונים בנמלי תעופה שונים בעולם, וצריכים לשוב ארצה. שנית, בהשפעת המלחמה נוצר פקק של ישראלים רבים שממתינים לטיסתם ארצה בחו"ל וישראלים ותיירים הממתינים לטיסתם לחו"ל, וחברות התעופה צריכות לתת להם מענה ביעילות המירבית.
עם זאת, ההערכות הן שהחזרה לשגרה תהיה יחסית מהירה, ושנראה עלייה משמעותית במספר הטיסות לאורך הימים הקרובים, כך שיתאפשר לסיים להחזיר את כלל הישראלים התקועים במהרה. מרבית החברות הישראליות שואפות לחזור ללוח טיסות סדיר במהלך השבוע הבא. היום (רביעי, 25 ביוני) עתידים לעבור כ-12 אלף נוסעים בנתב"ג לעומת כ-70 אלף נוסעים ביום בימים שקדמו למערכה.
טיסות מ/אל ישראל בימים הקרובים
חברת אל-על הודיעה כי בכוונתה לדאוג ראשית כל לנוסעיה. אם הנכם מחזיקים בכרטיס לטיסת אל על שבוטלה, כאן תוכלו להירשם לטיסות החילוץ ללא עלות נוספת ולהישאר מעודכנים. להערכת גורמים באל-על ישנם עדיין 25 אלף לקוחות אל-על שממתינים לטיסת חילוץ. לאחר מכן, אל-על עתידה להציע לציבור הרחב כרטיסי טיסה לכיוון אחד במחירים קבועים ל-12 יעדים עד סוף יוני:
לרנקה – $99, אתונה – $149, בוקרשט – $210, בודפשט – $210, רומא – $235, טביליסי – $235, פריז – $300, לונדון לוטון – $315, לונדון הית'רו – $415, בנגקוק – $589, ניו יורק – $649, לוס אנג'לס – $699
חברת ארקיע פתחה מכירת כרטיסים לציבור הרחב במחירים גבוהים מהרגיל ומתכננת לשוב ללוח הטיסות הסדיר ב-1.7.
חברת ישראייר מוכרת גם היא כרטיסים לטיסות בימים הקרובים ליעדים אתונה, לרנקה, ורנה, טביליסי, רומא, לונדון, בודפשט ובטומי.
חברת אייר חיפה מוכרת טיסות בקו חיפה-לרנקה החל מ-$360 לכיוון בחודש יוני, והחל מ-$149 לכיוון בחודש יולי.
בימים הקרובים, שבהם נתב"ג חוזר לשגרה, החברות צפויות לפתוח טיסות נוספות למכירה, ובתקווה, בעקבות זאת המחירים ירדו.
מספר חברות תעופה זרות הודיעו על חזרתן לנתב"ג. ביממה הקרובה אמורות לחזור פליי דובאי, טוס איירווייז, בלו בירד, היי סקיי ו-FLYYO. כמו כן, היינאן עתידה לחזור בתחילת השבוע הבא, וחברות נוספות – אתיופיאן, איתיחאד ורד ווינגס צפויות לחזור גם הן לנתב"ג בימים הקרובים. חלק מהחברות הזרות מאפשרות לרכוש כרטיסים לטיסות היוצאות בימים הקרובים, אך אל תצפו למציאות.
אזהרה! המחירים לקיץ צפויים לעלות
הביטלים התכופים מצד החברות הזרות הן מקור לדאגה משמעותית ופסימיות רבה, בייחוד לאחר האירועים הקודמים, ובראשם הפגיעה הישירה בנתב"ג בחודש מאי. חברות כמו וויז אייר ואג'יאן, שלרוב הראו מוטיבציה לשוב לישראל במהרה, ביטלו את כלל טיסתיהן עד אמצע ספטמבר, וריינאייר ביטלה את כלל טיסותיה עד סוף אוקטובר. ייתכן כי חלק מהחברות הזרות יבחרו להקדים את חזרתן ארצה, כפי שכבר קרה בעבר עם וויז ואג'יאן לאחר החתימה על הסכם הפסקת האש בלבנון. אולם, ניכר כי חברות התעופה הזרות למודות אכזבה מיציבות המצב הביטחוני בישראל ועל כן נעשות שמרניות יותר וזהירות יותר בהחלטותיהן.
באופן בלתי נמנע, היעדרן של החברות הזרות יגרום למחסור במושבים ולעליית מחירים, בייחוד ליעדים רחוקים. יחד עם זאת, חברות התעופה הישראליות וסיטונאי התיירות הישראלים נערכו מראש להגדלת היצע הטיסות בקיץ בהתחשב בתרחישים פסימיים לגבי חזרת החברות הזרות. באפריל, כשהמציאות התעופתית הייתה שונה לגמרי, היערכות זו הובילה לעודף היצע ומחירים נמוכים למדי. כיום, בהיעדרן של חברות תעופה זרות רבות, טיסות השכר הללו הולכות להוות חלק קריטי בהפחתת המחסור בטיסות. הן אמנם לא ייתנו מענה מקיף לכל מי שטיסתו בוטלה והן כמובן לא צפיויות להיות זולות, אך הן כן יאפשרו לישראלים שטיסתם בוטלה לנפוש ביעדי הנופש המוכרים באירופה, וייתכן מאוד שיהיו הנחות משמעותיות להזמנות ברגע האחרון.
טיפ קטן מאיתנו
בימים מורכבים וקשים אלו, שבהם המציאות משתנה מרגע לרגע ולפעמים עולה על כל דמיון, קשה להישאר מעודכנים בכל, ואנחנו נשמח לסייע בכך….
ולסיום נשמח לאחל לכולם ימים שקטים ובטוחים וחזרה מהירה לשגרת תעופה.